Mat og måltid

Saxenborg barnehage har fokus på å servere variert og sunn mat, som bidrar til vekst og utvikling, og gir gode forutsetninger for en god helse for barna. Barnehagen er en arena hvor barn på en naturlig måte kan tilegne seg matglede, kunnskap og gode holdninger til mat og måltider.

Barnehagens mattilbud inneholder servering av lunsj og fruktmåltid hver dag. Vi serverer varm lunsj tre dager i uka:

Mandag: Varmmat 

Tirsdag: Turbarna på Skogtroll har med egen matpakke, resten av huset spiser havregrynsgrøt servert med ulik topping (bær, nøtter, frukt, rosiner).

Onsdag:  Turbarna har med egen matpakke, de som er igjen på Småtroll har brødmåltid, Skogtroll serverer havregrynsgrøt servert med ulik topping (bær, rosiner, nøtter, frukt)

Torsdag: Smøremåltid på begge avdelingene. Brød og knekkebrød serveres med ulike typer pålegg. 

Fredag: Varmmat

På ettermiddagen serveres det frukt og grønnsaker av ulike slag. Barna får servert brød/knekkebrød til fruktmåltidet. 

 

Godt kosthold og god veksling mellom aktivitet og hvile er av betydning for å utvikle en sunn kropp. Vi gir barna kunnskap om menneskekroppen og forståelse for betydningen av gode vaner og et sunt kosthold. Barna skal lære gode matvaner og gis innsikt i hvordan de kan ivareta egen kropp og helse. Maten vi serverer i barnehagen skal være sunn, næringsrik og variert. Barna skal, i tillegg til å spise sunt, også bli inspirert til å smake på og venne seg til å spise forskjellig type mat med ulike smaker. Barn med intoleranse og alleriger får servert spesielt tilpasset diett. 

De voksne sitter sammen med barna under måltidene, prater med barna og legger tilrette for en god og positiv stund.