Turer

Ut på tur, aldri sur!

Når barna blir størst på Småtroll, det året de fyller to år, begynner vi å bevege oss litt utenfor barnehagens område. En gang i uken tar eldste småtrollene på tursekken og barnehagens refleksvester, finner fram turtauet og stiller seg spente opp foran gjerdet på barnehagen - noe de har sett de eldre barna gjøre mange ganger.  "Endelig er det vår tur!"

Vi har fokus på at turene skal være fylt med glede, litt utfordringer og masse mestring. Det er ikke turmålet i seg selv som er målet med turen, men veien til turmålet. Under trygge rammer tar vi oss tid til å se på en rar stein på bakken, lukte på blomstrene og prate litt med folk vi møter på veien. De yngste turbarna på Saxenborg barnehage drar på turer for å bli kjent med nærmiljøet, vi benytter oss blant annet av områder som lekeplassen i Lauritz Jenssens gate, naturlekeplassen på DMMH og lekeplassen på Dalen Hageby. Noen ganger i løpet av året er vi med på sangstund på Trondheim International Playground, tar bussen til biblioteket på Ranheim eller tar turen til Rotvoll for å se på livet i fjæra.

 

"Gjennom arbeidet med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til at barna utforsker ulike landskap, blir kjent med institusjoner og steder i nærmiljøet og lærer å orientere seg og ferdes trygt."

                                                                   Rammeplan for barnehagen, 2017, side 56.