Turuke

En uke hver vår "flytter" hele Skogtroll ut i det fri.

Når vi har turuke, tilbringer vi hele dagene ute, så både levering og henting foregår der vi er. Vi har samme åpningstid som vanlig, fra kl. 7.15 til 16.45. Disse ukene blir planlagt lang tid i forveien, lenge før vi vet noe om værmeldingene for perioden.

Vi er ute i all slags vær, og både barn og voksne setter stor pris på denne opplevelsen. Ved dårlig vær blir det naturligvis en del klesskift, men det gir verdifull erfaring med forskjellige værtyper.

Vi setter opp barnehagens lavvo, som brukes til hvile/soving, bleie- og klesskift, og spising når været er dårlig.

Aktivitetene er mange, og uka går dessverre altfor fort. Vi utforsker og undrer oss over naturen, klatrer i trær, og går turer i nærområdet hvor vi kan møte ulike dyr.

En av dagene tar storbarnsklubben med sykler og drar på sykkeltur. Ofte dukker det opp et skattekart mot slutten av uka, og da er det bare å se om man finner en kiste full av gull eller noe annet spennende.

                                             

 

 "Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna får gode opplevelser med friluftsliv året rundt. Personalet skal legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring."

                                       Rammeplan for barnehager 2017, side 52-53.