Turuke

En uke hver høst og hver vår "flytter" hele Skogtroll til Rotvollfjæra.

Når vi har turuke i Rotvollfjæra er vi i fjæra hele dagene, det vil si at både levering og henting foregår der. Vi har selvsagt samme åpningstid i fjæra som i barnehagen, kl 7.15-16.45. Disse ukene er planlagt lang tid i forveien, og lenge før vi ser noen væremelding for de aktuelle ukene. Vi er ute hele dagene i all slags vær, noe både barn og voksne setter stor pris på. Ved dårlig vær blir det naturlig nok en del skifting av klær, og det er så godt å kjenne på og få erfaringer med de ulike værtypene. Vi setter opp barnehagens lavvo som brukes til hviling/soving, bleie- og klesskift, og spising ved dårlig vær. 

Aktivitene er mange og uka går dessverre så alt for fort når vi har turuke. Vi utforsker og undrer oss over livet i fjære, vi klatrer i trær, vi går på tur i nærmiljøet til Rotvollfjæra hvor det er anledning til å hilse på ulike dyr, og en av dagene har storbarnsklubben med seg sykler og drar på sykkeltur. Veldig ofte har det også dukket opp et skattekart mot slutten på uka, så da er det bare å se om man finner en kiste full av gull eller noe annet spennende.

 

"Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna får gode opplevelser med friluftsliv året rundt. Personalet skal legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring."

                                       Rammeplan for barnehager 2017, side 52-53.